oproep

NAV steunt werfwater.be

24 juni 2020

NAV wil mee het hergebruik van bemalingswater stimuleren. Daarom schaart het zich achter het initiatief werfwater.be. We roepen alle architecten op om deze boodschap mee uit te dragen.

Lemon en partnerbedrijf Switchrs, een innovatiebureau voor circulaire economie, hebben de handen in elkaar geslagen met NAV om het platform Werfwater.be voor het hergebruik van bemalingswater, bekend te maken bij architecten en andere stakeholders in de bouw. Het platform zal aanbieders van water (denk aan werven) in contact kunnen brengen met partijen die water nodig hebben (denk aan boeren, brandweer, milieudiensten ... ). Dit is volgens ons een unieke kans om via een positief project directe impact te hebben op een maatschappelijk probleem. NAV en Werfwater.be geloven dat mits de juiste partijen aan boord we dit ook op korte termijn succesvol kunnen maken.

 

In eerste instantie bestaat de website uit een landingspagina (www.werfwater.be) waar vraag en aanbod in kaart worden gebracht, gebruik makend van ons gezamenlijke netwerk. In een tweede fase wordt de ontwikkeling van het platform opgezet. In een derde fase willen de initiatiefnemers ook slimme opslagcontainers ontwikkelen met IOT-oplossingen. Daarvoor zijn ze al met enkele steden in gesprek zijn. 

 

Werfwater in het kort

Werfwater.be is een samenwerking tussen het innovatiebureau in circulaire economie Switchrs en IT-bureau Lemon (Kontich) die op een innovatieve en slimme manier het hergebruik van bemalingswater willen stimuleren. 

Samen met hen roepen we architecten op om te helpen om het aanbod in kaart te brengen door aan te geven waar jullie werven hebben. Hier zijn reeds succesvolle projecten rond opgestart.

 

Zeker in tijden van droogte is er een enorm tekort aan water. Het feit dat er zoveel werf water verloren gaat, is daarom een groot maatschappelijk probleem. We recycleren hiermee het reeds bestaande water dat anders rechtstreeks de riolering en dus de zee in gaat.  Jullie steun is voor ons heel belangrijk en we hopen op jullie te kunnen rekenen!

 

What’s in it for you?

Communicatie heeft uiteraard ook voordelen voor jou . Werfwater.be plant actieve socialemediacampagnes en tracht ook verschillende keren de media (krant, tv) te halen. Dit betekent gratis publiciteit voor je onderneming. Je onderneming kan positief in het nieuws komen als voortrekker van dit maatschappelijke probleem.

 

Kunnen we op jullie rekenen om ons hierin mee te ondersteunen? 

Nuttige links